Nieuws
Nieuws
De laatste ontwikkelingen

Nieuws

Mestseizoen 2021

Alweer een mooie dag in het nieuwe seizoen! #Mestseizoen2021
Lees verder

Nieuwe John Deere trekkers

Wellicht heeft u het gezien: nieuwe John Deere trekkers netjes uitgestald langs het Van Harinxmakanaal. Het was ons uitzicht tijdens een barbecue met het personeel. Groenoord, dealer van John Deere, leverde de trekkers bij ons af.
Lees verder

Westra voegt nieuwe wentelploeg toe aan machinepark

We blijven investeren in ons machinepark! Vorige week leverde Mechanisatiebedrijf van der Laan de nieuwe Optimus 480 wentelploeg bij ons af. De wentelploeg is ontwikkeld en gebouwd door de Nederlandse machinebouwer Rumptstad.
Lees verder

Is uw graszode aan onderhoud toe?

Door het warme en vooral droge zomerweer is er een grote kans dat uw graszode aan onderhoud toe is. De werkzaamheden zoals doorzaaien of het in zijn geheel vernieuwen van uw weiland kunnen wij volledig voor u uitvoeren.
Lees verder

Hekkelwerk rayon 3 start volgende week

In het noordelijke rayon 3, in het werkgebied van Harlingen tot Nieuwebildtzijl, beginnen we in week 34 met het hekkelen van de watergangen. Dit in opdracht van Wetterskip Fryslân.
Lees verder

Strakke balen dankzij foliebinding

Sinds vorig jaar kunnen wij naast netbinding ook met foliebinding wikkelen. Wij maken hiervoor gebruik van de perswikkelcombinatie Claas Rollant 455 Uniwrap.
Lees verder

De Elfwegentocht is gestart!

We zijn los, de Elfwegentocht is begonnen! 14 dagen lang rijden al onze kranen, trekkers, shovels, auto's en overige machines fossielvrij op Blauwe Diesel.
Lees verder

Westra gestart met zomeronderhoud watergangen

In rayon 4b in het werkgebied Franeker, Berlikum en Marsum zijn we begonnen met het zomeronderhoud watergangen. Dit in opdracht van Wetterskip Fryslân.
Lees verder

Ideaal bij zomerse weersomstandigheden: direct op zwad maaien

Ruim een maand geleden hebben wij de KRONE Big M 450 in gebruik genomen, met succes!
Lees verder

Westra's machinepark uitgebreid met KRONE Big M 450

Vorige week is de nieuwe aanwinst in Franeker afgeleverd door leverancier Bromach en afgelopen woensdag zijn de eerste hectares gemaaid!
Lees verder

Campagne 'Modder op de weg' gestart

Wethouder Bekkema van gemeente Franekeradeel heeft samen met wethouder Pen van Menameradiel en wethouder Haarsma van gemeente Het Bildt vandaag tijdens de Agrarische Dagen in Franeker het startschot gegeven voor de campagne ‘Modder op de weg’.
Lees verder

Westra werkt samen aan bescherming weidevogels

De Bond Friese Vogelwachten (BFVW) heeft samen met Mechanisatiebedrijf Broekens een nieuw GPS-systeem ontwikkeld om weidevogels beter te kunnen beschermen. Wij werken graag mee aan de ontwikkeling van dit systeem ter verbetering van de flora en fauna en dus heeft collega Durk Kooistra vanochtend het systeem getest.
Lees verder

Westra breidt uit met aanschaf tweede sleepslangset

Met een ferme handdruk is de aanschaf van een tweede sleepslangset door Westra bekrachtigd. Tjalma BV uit Oldekerk gaat de nieuwe sleepslangset leveren.
Lees verder

De nieuwe bietenrooier is gearriveerd

Dit is onze nieuwste aanwinst: de Grimme Maxtron 620 bietenrooier. Door een combinatie van banden en rupsen is dit de meest bodemvriendelijke bietenrooier ter wereld.
Lees verder

Samenwerken aan de economie van de toekomst

Westra is lid geworden van de Vereniging Circulair Friesland. De bedrijven, gemeenten, de provincie, kennisinstellingen en (maatschappelijke) organisaties in dit samenwerkingsverband zetten zich in om een circulaire economie te realiseren.
Lees verder

Tijd voor taart!

Vorige week hebben wij onze nieuwe vrachtwagen, een DAF CF 460 FT Space Cab, in gebruik genomen.
Lees verder

Wij zijn klaar voor de graanoogst

Het duurt nog maar even en dan kan het graan geoogst worden. In het gebied van Agrifirm Plant zijn een groot aantal locaties ingericht waar het geoogste graan ingenomen of opgeslagen kan worden. Ook onze locaties in Arum en Franeker zijn er helemaal klaar voor.
Lees verder

Loonwerker met oog voor flora en fauna

Onze medewerker Sipke Klaas is onlangs geïnterviewd over de natuurvriendelijke manier van werken die voor hem en voor Westra een gewoonte is.
Lees verderOnze vestigingen

Bent u geïnteresseerd in onze diensten of heeft u een specifieke vraag die u niet terug kunt vinden op onze website? Wij zijn bereikbaar via onze verschillende vestigingen.

Meer van WESTRA