Nieuws
Nieuws
De laatste ontwikkelingen

Nieuws

Strakke balen dankzij foliebinding

Sinds vorig jaar kunnen wij naast netbinding ook met foliebinding wikkelen. Wij maken hiervoor gebruik van de perswikkelcombinatie Claas Rollant 455 Uniwrap.

Het wikkelen met foliebinding heeft ten opzichte van een netbinding verschillende voordelen:

  • Allereerst zorgt het voor een nog strakkere baal. Omdat folie minder rekt en de foliebinding net iets over de rand van de baal wordt gewikkeld, blijft de mogelijkheid tot vervormen beperkt. 
  • Bindfolie zorgt voor een betere kwaliteit van het eindproduct. De folie vormt een extra luchtdichte laag die het kuilproces ten goede komt.
  • Het loshalen van een baal gaat makkelijker. Een net wil, met name met temperaturen onder nul, nog wel eens blijven plakken/vriezen aan de inhoud van een baal. Folie is glad en heeft dit probleem dus niet.
  • Het zorgt voor minder afval. Bij het loshalen van de baal is er maar één afvalstroom, namelijk folie. Dit kan in een keer afgevoerd worden en hoeft niet gesplitst te worden. 

Met onze perswikkelcombinatie hebben wij de mogelijkheid snel te schakelen tussen netbinding en foliebinding. Op die manier zijn we breed inzetbaar. 

Heeft u uw keuze al gemaakt? Wij maken het werk graag voor u in orde. 

Neem contact met ons op.Onze vestigingen

Bent u geïnteresseerd in onze diensten of heeft u een specifieke vraag die u niet terug kunt vinden op onze website? Wij zijn bereikbaar via onze verschillende vestigingen.

Meer van WESTRA